Näyttelyitä & projekteja - Exhibitions & Projects

Tässä on esillä kuvia ja lyhyitä kuvauksia näyttelyistä, teoksista ja projekteista, joita olen tehnyt ja joissa olen ollut osallisena galleriaympäristössä. Joidenkin kohdalla on kuvauksia kokonaisuuksien ja teosten sisällöistä, näyttelyn teemasta tai muista työskentelyä ohjanneista aiheista.

Aikaisempiin teoksiini voi tutustua osoitteessa hps.ainoan.com ja instgramissa lähes päivittäin thisisxtralife

--------------

Briefly in english. Here are glimpses of some exhibitions and projects. Short introductions about ideas and themes are so far only in Finnish, my apologies. Updates coming little by little. 

Check my works pre 2016 from hps.ainoan.com   Follow at instagram thisisxtralife


Abstract Bungolo

A.B. on suoraan seinään tehty teos. Kooltaan n. 5m x 2,5m. Teos oli oma osuuteni Galleria Huudon 20-vuotisnäyttelyyn Oooooooooh! Teknisesti A.B. koostuu seinään liisteröidystä maalaamisen sivutuotteena syntyneestä / lattiansuojana olleesta sanomalehtipaperista, teipistä, tarrajätteestä yms. ylimääräisestä materiaalista.
A.B. on muotojen ja värien leikkiä, kokeilua ja rakentamisen ja tekemisen riemusta syntynyt ja tekopaikan ehdoilla improvisoitu teos, joka käsittelee kommunikaatiota ja sen mutkaista olemusta, sanotun ja sanomattoman, eleiden ja ilmeiden monitulkintaista olemusta, joka usein sekoittaa itse kunkin ymmärtämisen pakkaa mahdollisen kohtalokkain seurauksin. 















Cadavre Exquisite / Walking lightly

Cadavre Exquisite on piirtämisleikki, jossa tavallisesti piirretään ihmishahmo alhaalta ylös yksi osa kerrallaan. Jokainen piirtäjä taittaa oman valmiin osuutensa piiloon ja vasta viimeisen osan jälkeen kaikki näkevät kokonaisuuden. Leikki oli mm. surrealistien suosima hupi. Samanniminen näyttely järjestettiin Titanik-galleriassa Turussa. Näyttelyn jokaisena päivänä eri taiteilija teki oman osuutensa suoraan galleriatilaan jatkaen edellisenä päivänä tehdystä teoksesta. Oma osuuteni on nimeltään Walking lightly. Se on tehty irtonaisista jalkineiden sisäpohjista jatkoksi Jani Petteri Virran seinään kiinnittämään kukkaruukkuun. 






Maisemissa

Maisemissa -näyttely pidettiin Voipaalan Taidekeskuksessa. Näyttely käsitteli maisemaa laajasti, mutta teokset liittyivät kaikki omalla tavallaan Voipaalan lähiympäristöön, kartanon pihaan, Sääksmäkeen, Rapolanharjuun. Itselleni projektissa nousi tärkeäksi ihmisen jättämä jälki. Se miten ihminen on läsnä ympäristössä ja miten se näkyy maisemassa. Voipaalan vieressä nousevan Rapolanharjun päällä olevan muinaisen linnavuoren laella mietin paikan historiaa ja sitä, miten linnavuori on suojannut vallottajien ja vihollisheimojen ryöstämiseltä ja väkivallalta. Reilut tuhat vuotta myöhemmin en voinut välttyä ajatukselta, että ympäristön näkökulmasta ihmiskunnan kehitys on yhtä ryöstöä ja väkivaltaa, olemme kaikki vihollisia, uhkaamme kaikkea elämää, mukaanlukien omaamme. Tuntui tärkeältä tehdä näyttelyyn tulevat teokset kierrätysmateriaaleista. Näyttelyn taiteilijat olivat itseni lisäksi Miina Laine, Tiina-Kaisa Leppänen, Mekku Osanen ja Miia Änäkkälä. 

                    Breaking point

                    Horisontti

                                    Metsänhoidollisia toimenpiteitä

                    Impacts
  
                    Jääkausi

                    Kaupunki ja maaseutu




                    Rapolanharju topographic experience

Lintukoto

Teossarja on rakentunut lintulaudalle Tampereen Hatanpäässä. Lintulauta seisoi kävelytien varressa eikä sitä käytetty ainakaan ilmiselvästi ruokintatarkoitukseen. Nyt se on poistettu kokonaan. Tilana tuo pieni, rautatolpan nokkaan asetettu ja jossain määrin taloa muistuttava rakennelma, oli kiinnostava. Halusin luoda lintulaudan sisään eri luonteisia jälkiä tilan käytöstä tai mahdollisesta tilan asuttamisesta. Sarja kehittyi eteenpäin aina törmätessäni johonkin esineeseen tai tavaraan, joka mielestäni voisi sopia lintulaudalle. 






Suomi

Tein vuosina 2015-2018 erilaisia teoksia, jotka käsittelivät Suomea. Teoksia värittivät kokemukseni elämästä itsenäisessä Suomessa reilun 40 vuoden ajan, historialliset tapahtumat, näkymät muualta maailmasta, joiden välityksellä kotimaata katsoo uudella tavalla sekä kotimaan tuolle aikavälille osuvat yhteiskunnalliset tapahtumat. Itse olin lähinnä pettynyt ja surullinen monista asioista, mutta myös turhautunut, vihainenkin. Hyvinvointia romutettiin, yhteinen ei enää kuulunut kaikille ja sitä sai käyttää oman edun tavoitteluun mikäli siihen asemastaan käsin pystyi, luonto ja ympäristöarvot määriteltiin hintalapulla.    
 
                        $uomi - Winland

                                        Tarjous-Suomi


                                        Lippu

 
                        Hello Finland, tell me how you´re doing?




                        6.12.2017



    Korkeimman kaiun saa

Rauman taidemuseo, Rauma,2017




Hello Finland, tell me how you´re doing?

Galleria Ränni, Oulu, 2018



Retki on konsepti, jonka olemme luoneet Miina Laineen kanssa. Jokainen Retki koostuu kävellen tehdyistä tutkimusmatkoista kaupunkeihin ja niiden liepeille, joiden aikana teemme teokset ao. kaupungissa pitämäämme näyttelyyn. Retket ovat kestäneet / olemme tehneet näyttelyteokset 2-6 päivässä. Kohteina ovat olleet tähän mennessä Turku, Hämeenlinna ja Antwerpen. Sablé-Sur-Sartheen kohdistunut Retki peruuntui pandemian takia ja siellä esitetyn näyttelyn teokset tehtiin Jyväskylässä. 

Retki 2

Galleria Paperihuone, Hämeenlinna, 2019

                        Yleiskuva, Galleria Paperihuone

                        Monotypia negatiivit / Monotypia positiivit

                            Matkamuisto / Matkamuistuma

                        Kartta / Monotypia positiivit

Retki 3

Gallery 68, Anwerpen, Belgia 

                                Drift Choir

                            Loop

                            Drift Choir / Loop - Disco-nnecto

                            Teardrops - Napkin heart


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Teoksia - Works, 2016 >

Katutaidetta - Street art